marți, 20 octombrie 2020

 

Jandarmeria Română, membru în Comisia Internațională de Salvare Alpină

 


    Conducerea Comisiei Internaționale de Salvare Alpină (CISA) a transmis  certificatul care atestă primirea Jandarmeriei Române ca membru în cadrul CISA. Astfel, instituția noastră a primit recunoașterea internațională a capabilităților (dotare, pregătire, competențe) de salvare a persoanelor în mediul montan.

De asemenea, este o apreciere a eforturilor instituției în domeniul serviciilor de urgență în mediul montan și constituie un reper important în ceea ce privește confirmarea competențelor de salvare în mediul montan ale instituției, atât în cadrul MAI, cât și în relația cu alte structuri care acționează în domeniul intervenției în medii ostile.

Calitatea de membru oferă acces la resursele de pregătire internaționale, participarea la schimburi de informații și de experiență cu practicieni din 41 de țări și 122 de organizații și va permite Jandarmeriei să ofere comunității un serviciu de intervenție în mediul montan mai eficient, cu o resursă umană mai bine pregătită, conform standardelor impuse la nivel internațional.

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, există o structură pregătită și antrenată pentru intervenție în zona montană.

***

Info Background

Comisia Internațională de Salvare Alpină (CISA) este o asociație de cooperare formată din organizații din 41 de țări ce funcționează ca o platformă deschisă la nivel mondial pentru schimbul de informații în domeniul salvării montane. Salvarea terestră, salvarea la avalanșă, salvarea aeriană alpină și medicina de urgență alpină fac parte din salvarea montană (inclusiv activitățile de prevenire).




COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu