joi, 7 mai 2020

Proiectul Improved cross border security – Securitate transfrontalieră îmbunătățită

Prevenirea și combaterea criminalității organizate și dezvoltarea cooperării forțelor de ordine publică o prioritate pentru Jandarmeria Sătmăreană.
În urma procesului de selecție, Proiectul întocmit de Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare în colaborare cu colegii din cadrul Gărzii Naționale din Ucraina a fost declarat câștigător.
Pornind de la o tematică actuală, cea a provocărilor comune în domeniul securității și siguranței cetățeanului, s-a născut Proiectul Improved cross border security – Securitate transfrontalieră îmbunătățită, cod EMS ENI 2SOFT / 4.3 / 94.
Obiectivul general al proiectului este prevenirea și combaterea criminalității organizate și dezvoltarea cooperării forțelor de ordine publică, în zona transfrontalieră, prin îmbunătățirea nivelului de securitate a populației care locuiește în regiunile Satu Mare și Zakarpattya.
Îmbunătățirea capacității operaționale a structurilor implicate în măsurile de ordine publică va crește până la sfârșitul implementării proiectului prin:
• creșterea nivelului de pregătire a personalului, a structurilor partenere prin efectuarea de exerciții comune și transferul celor mai bune practici prin schimburi de experiență.
• realizarea unui exercițiu comun pentru a ajuta la îmbunătățirea pregătirii teoretice și practice a participanților.
Schimburile de experiență vor avea loc atât în Satu Mare, cât și în Ivano-Frankivsk, unde grupurile țintă vor fi instruite de instructori din ambele țări în domeniul tehnicilor comune și a tacticii de intervenție profesională.
Exercițiul comun va avea loc în Ivano-Frankivsk și își propune să ofere personalului ambelor instituții posibilitatea de a-și armoniza tehnicile și tactica de intervenție în gestionarea unui flux mare de migranți, cu posibilitatea degenerării în revolte.
O contribuție importantă pentru îndeplinirea obiectivului proiectului o reprezintă achiziționarea de echipamente specifice. Acestea se împart pe mai multe categorii : echipamente de protecție, echipamente de comunicații, echipamente de ghidare pe teren și un vehicul specializat.
Aceste achiziții vor spori nu numai capacitățile operaționale ale personalului, dar și siguranța misiunilor și vor crește încrederea în sine a grupurilor țintă în desfășurarea misiunilor de ordine publică.
Achizițiile vor fi efectuate în funcție de nevoile fiecărui partener, în conformitate cu legislația națională și internațională.
Creșterea capacității operaționale pentru structurile cu atribuții de intervenție în domeniul combaterii mulțimilor și a gestionării corespunzătoare a crizelor în domeniul ordinii publice, poate fi realizată doar prin dezvoltarea unui mod comun de intervenție pentru partenerii implicați.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu